lördag 3 april 2010

Funktionsbeskrivning

Jag och sötaste ugglelampan
(och jag lovar fler bilder på ugglan så småningom! ;-)

Har tänkt att lägga upp en funktionsbeskrivning jag fick av min sjukgymnast (som är specialist på neurologiska sjukdomar) i somras, och det känns som att det passar rätt bra just nu, för ikväll är det en jävla skitkväll mindre bra kväll ur trötthetssynpunkt.
(Och ska ni få stå ut med lite sjukdomsgnäll här på bloggen så är det kanske schysst att veta vad gnället gäller ;-)

"Mia har resttillstånd efter Guillain Barrés syndrom, som är namnet på en akut inflammatorisk sjukdom i perifera nerver. Hon insjuknade i november 2003 med förlamningssymptom i hela kroppen. Efter att kulmen i sjukdomsförloppet nåtts efter några veckor förbättrades Mia. Motoriskt har Mia återhämtat sig väl men har en generell kvarstående uttröttbarhet i alla muskler. Den här tröttheten påverkar också de mentala funktionerna och Mia beskriver att hon måste vila 1-2 gånger/dag för att orka med sin vardag.
[...]
Att drabbas av kvarstående trötthet efter Guillain Barrés syndrom är inte ovanligt. I den vetenskapliga litteraturen finns beskrivet att för 40-50% av de som insjuknar kan detta vara en begränsande funktionsnedsättning.
Förbättringar av funktion efter Guillain Barrés syndrom sker de första 1-2 åren. För Mias del kan inga neurologiska förbättringar förväntas utan den generella tröttheten kommer troligtvis att kvarstå."


Det gör ont i själen att läsa sista meningen. Men det är så det är och det är bara att göra det bästa av situationen.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Jag säger som för sex år sedan... "Det är bättre att gå långsamt än inte alls." <3

Och jag tycker inte alls att bilden på dig och ugglan är töntig, den är vacker :)

Mia sa...

Så sant <3

Haha, ok, kanske ska ändra texten där då ;-)