lördag 13 mars 2010

Lägenhetsvisioner

Mycket ska förändras i lägenheten. Väggarna ska tapetseras om, större delen av kökets exteriör ska bytas ut och jag har flera möbler som jag vill byta ut eller måla om. Och det fattas taklampor och gardiner och överkast/snygga sängkläder och tavlor och prydnadssaker och ja, bara en massa grejer som inte är på plats än.

Tapterna i stora rummet kommer bli väldigt vita med metallic-vitt mönster, och det är mycket mönster och det kommer bli mycket glans och blänk :-) Jag tror det kommer bli så himla fräscht och friskt och snyggt. Väggarna är mer eller mindre vita redan nu, men känns väldigt smutsiga och daterade och ja, bara ofräscha. De nya kommer bli klar-vita och kommer förmodligen bli superfina ihop med mattorna.
Hallen får jag inga nya tapeter i, utan den kommer målas. Kritvit. Ville ha svart först, för det hade varit så läckert, men ja, så länge man bor i hyresrätt så får man hålla sig lite. Och det kommer bli snyggt med vitt, eftersom stora rummet är vitt. Det kommer bli mycket vitt :-)
Sovrummet får silvriga tapter. Ska jag vara ärlig minns jag faktiskt inte vilken bottenfärg tapeten hade, men det är iallafall väldigt mycket silvermetallic-prickar i ett tätt blommönster på den. Jag tror det kommer bli jättesnyggt det också, förstås :-)

Överlag så tänker jag mig att lägenheten ska känns väldigt ren och frisk i färgerna. Låter lite flummigt, och jag kan inte riktigt sätta rätt ord på mina föreställningar här, men liksom rena klara mättade knalliga färger. Inga mesiga urblekta färger.
Och mycket färg. Förstås. Mot en diskret, men ändå häftig, bakgrund (jag tycker verkligen metallictapeter är häftiga faktiskt :-)
Och det ska vara ljust och luftigt. Men ändå fullt med saker ;-) Och jag vill ha mycket humor och mycket kontraster (eller stilkrockar som det kanske brukar kallas i inredningssammanhang).
Och så kanske en touch av smaklöshet för att gör det hela lite extra intressant :-P

Vi får se hur jag lyckas.

Bilden ger en tjuvkik på nya soffan, och den kommer ni att få se mycket mer av så småningom. Men en sak i taget :-)

2 kommentarer:

Jessica sa...

Åh! Är den nya soffan den jag tror att det är? Det där som du har pratat om? :-) Ser ruskigt fint ut, och Shiro är som vanligt väldans söt, om än lite mer blingande ;-)

Välkommen tillbaka till bloggvärlden! Hi hi. Kram!

Sanna sa...

Åhh va skoj att du är tillbaka gumman! =)
Har tittat in lite då och då på din gamla blogg och blev idag glatt överraskad att du startat denna nu.. =)

Välkommen tillbaka!
Kraaaam
Sanna